King Nonwovens welkom in Zeewolde

01 dec King Nonwovens welkom in Zeewolde

Maandag 28 november hebben de eigenaren de eigenaren Jan van Leeuwen en Paul Verwoerd samen met wethouder Gerben Dijksterhuis het contract ondertekend om grond aan te kopen op het bedrijventerrein Trekkersveld.

Op de mooie zichtlocatie Gooise Hoek zal het bedrijf King Nonwovens zich vestigen op een perceel van 2,4 hectare. In eerste instantie wordt 1,9 hectare aangekocht en 0,5 hectare in optie tot koop genomen. Het bedrijf is in 2000 opgericht en nu nog gevestigd in Lelystad. De bedoeling is dat begin volgend jaar de schop in de grond gaat en dat de werknemers eind 2017 op hun nieuwe werkplek in Zeewolde van start gaan.

Het bedrijf King Nonwovens heeft zich gespecialiseerd in nonwovens: textiel dat op een technisch hoogwaardige manier is geproduceerd en dat bestaat uit synthetische en/of natuurlijke vezels die mechanisch en/of chemisch met elkaar verbonden zijn. Zo worden de producten van King Nonwovens onder andere toegepast in de professionele groenvoorziening, kunstgras sportvelden, hoogwaardige verpakkingsmaterialen, de schildersbranche en de bouw

taart-king