Coronanieuws voor ondernemend Zeewolde

10 mei Coronanieuws voor ondernemend Zeewolde

Update: pakket voor zelfstandig ondernemers verlengd (Tozo 2).

Om ondernemers te helpen, die in de knel komen door de coronacrisis, is door de rijksoverheid een tijdelijke regeling ingesteld. Deze tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) die sinds 22 april officieel van kracht is, krijgt een vervolg. De noodregeling wordt met drie maanden verlengd tot eind augustus.
Zelfstandig ondernemers die nu gebruik maken van de Tozo-uitkering levensonderhoud kunnen, als zij aan de voorwaarden van de vervolgregeling voldoen hun Tozo-uitkering verlengen. Ook zelfstandigen die nog geen gebruik hebben gemaakt van de regeling, kunnen ondersteuning aanvragen als zij aan de voorwaarden voldoen.
Een groot verschil met de huidige tozo-maatregel is dat het inkomen van de partner bij de vervolgmaatregel per 1 juni wordt meegerekend voor het bepalen van de hoogte van de aanvullende uitkering.

Op 1 juni komen de digitale formulieren voor de nieuwe aanvraag en de verlengingsaanvraag voor ondernemers die wonen in Flevoland beschikbaar via de website van het Zelfstandigenloket Flevoland. Lees meer

Kosteloze hulp voor ondernemers in Flevoland
Deze tijd brengt financiële uitdagingen met zich mee. Stichting MKBDoorgaan.nl helpt ondernemers in Flevoland kosteloos om financieel gezond te blijven ondernemen. Zo beantwoorden we graag je vragen over de diverse ondersteuningsmaatregelen van o.a. de landelijke overheid, banken en de Belastingdienst, maar we helpen je ook als er andere problemen spelen binnen het bedrijf. De dienstverlening van MKBDoorgaan.nl wordt mede mogelijk gemaakt door de Flevolandse  gemeenten. Lees meer

Ben je ondernemer en woon je in Flevoland of heb je hier een bedrijf en kun je hulp gebruiken, vraag dan een gratis informerend gesprek aan. MKBDoorgaan.nl neemt binnen 24 uur telefonisch contact met je op om je vragen te beantwoorden. Indien nodig volgt een vervolggesprek met een bedrijfskundige (tijdelijk alleen telefonisch of via Skype). 

Coronavirus: kabinet neemt maatregelen voor banen en economie

Coronavirus informatielinks


Waar kunnen ondernemers terecht?

Banken kunnen aanmeldingen voor de verruimde kredietregelingen doen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Ondernemers melden zich hiervoor bij hun kredietverstrekker. Voor de belastingmaatregelen kunnen ondernemers terecht bij de Belastingdienst Zakelijk via www.belastingdienst.nl. De overige regelingen stelt het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid zo snel mogelijk open.

Bij andere vragen over het coronavirus kunnen bedrijven kijken op www.rijksoverheid.nl/coronavirus of de website van de Kamer van Koophandel. Staat het antwoord op uw vraag er niet bij? Bel dan het adviesteam van de Kamer van Koophandel via 0800 – 2117. Dit nummer is open volgens de reguliere tijden van 08.30 uur tot 17.00 uur.


Ondersteuning voor gevestigde ondernemers, zzp-ers

In het kader van de Corona-maatregelen kunt u als zelfstandig ondernemer gebruik maken van regelingen voor inkomensondersteuning, zodat u uw bedrijf kunt voortzetten: Tijdelijke Overbruggingsregeling Zelfstandig Ondernemers (Tozo) 

 • De aanvraag loopt via Meerinzicht, de samenwerking van de gemeenten Zeewolde, Harderwijk en Ermelo. 
 • Dien uw aanvraag in via de website van Meerinzicht
 • In Flevoland voert het Zelfstandigenloket Flevoland deze regeling uit.
 • Bij de Kamer van Koophandel is een adviesteam voor vragen over voorraden, personeel, financiële impact en het aanvragen van werktijdverkorting.


Bedrijfs- of financiële zorgen naar aanleiding van corona?

Ondernemers die wonen of een bedrijf hebben in Flevoland kunnen zich ook rechtstreeks bij de stichting MKBDoorgaan.nl  melden voor de hulp bij de toegang tot financiering en advies. U kunt zich aanmelden via de website https://www.mkbdoorgaan.nl/nl  voor een gratis informerend gesprek.


Gemeentelijke belastingen en heffingen

 • De coronacrisis heeft voor een aantal mensen ook financiële gevolgen.
 • Om te voorkomen dat mensen in geldproblemen komen, heeft gemeente Zeewolde een aantal regelingen opgesteld.
 • De regelingen gelden voor alle gemeentelijke belastingen en heffingen.
 • Vragen kunt u stellen aan Meerinzicht, team Belastingen.

Regelingen

 1. Als u aan de gemeente moet betalen, dan worden deze aanslagen niet verzonden voor 31 mei 2020.
 2. Als u recht heeft op teruggaven van de gemeente, dan zal de gemeente dit zo snel mogelijk uitbetalen.
 3. Dwanginvorderingen worden stopgezet tot 31 mei 2020. U hoeft dus geen uitstel aan te vragen. Als uw aanslag eerder vervalt, kunt u de aanslag zonder kosten tot 31 mei 2020 betalen.
 4. Boeterente wordt tot 31 mei 2020 niet in rekening gebracht (dit zijn 75 dagen).
 5. Automatische incasso (betalingen per maand) worden gewoon van uw rekening afgeschreven. Komt u hierdoor in de problemen, dan kunt u contact opnemen met Meerinzicht, team Belastingen.
 6. Als u na 31 mei 2020 gespreid wilt betalen (uitstel), kunt u hier een verzoek voor indienen.