Distributiecentrum in pijpleidingen en fittingen naar Zeewolde

22 jun Distributiecentrum in pijpleidingen en fittingen naar Zeewolde

Voor velen een onbekende naam, maar grote kans dat u producten van VSH in uw woning of bedrijfspand heeft. Het vooruitstrevende bedrijf in Integrated Piping Systems opent een nieuw distributiecentrum in Zeewolde. Met 75 arbeidsplaatsen en maar liefst 6 hectare aan grond, is VSH een geweldige aanvulling op de bestaande logistieke bedrijven.

DSC_0349

Tijdens de Haringparty Zeewolde op 21 juni heeft de ondertekening plaatsgevonden door ir. Rutger Jan E. van Broekhoven, Director Real Estate Development en wethouder Wim van der Es. De ontwikkelende partij Borghese, bekend van o.a. Themacentrum XXL op Vestingsveld, zal de uitvoering op zich nemen. De verkoop betreft een perceel grond op bedrijventerrein Trekkersveld III ter grootte van 60.118 m2. Op dit 6 ha grote terrein gaat Borghese een groot logistiek centrum realiseren van ruim 35.000 m2. In het logistiek centrum gaat zich vestigen het bekende bedrijf VSH, onderdeel van Aalberts Industries.

VSH is een sterke internationale speler met absolute focus op Integrated Piping Systems. VSH zit al meer dan 85 jaar in Nederland en vandaar wordt heel Europa voorzien van hun leidingsystemen. Zowel in woningbouw, utiliteitsbouw, industrie als scheepsbouw worden systemen van VSH toegepast.

Borghese en VSH hebben voor Zeewolde gekozen vanwege de ideale ligging in het midden van Nederland. De ligging dicht bij de A6, A27 en A28 maken Zeewolde een uitstekende locatie van logistieke centra. Vanuit Zeewolde is heel Nederland goed te bereiken. Deze mooie ligging, de scherpe prijzen op Trekkersveld, de goede arbeidsmarkt en de beschikbaarheid van grote kavels hebben Borghese en VSH doen besluiten zich in Zeewolde te gaan vestigen.

De gemeente Zeewolde is bijzonder verheugd met de komst van Borghese/VSH. De gesprekken zijn in een zeer plezierige sfeer verlopen en partijen zijn snel tot een akkoord gekomen. Zeewolde wordt opnieuw op de kaart gezet als belangrijke logistieke hotspot. Borghese hoopt in september 2018 met de bouw te starten. Bij de start van VSH in Zeewolde zal het bedrijf ongeveer 75 arbeidsplaatsen met zich meebrengen.