Personeel Bakels Senior maakt kennis met Zeewolde

03 feb Personeel Bakels Senior maakt kennis met Zeewolde

Op vrijdag 31 januari maakte een groot deel van het personeel van Bakels Senior N.V. uit Weesp kennis met Zeewolde. Dat gebeurde tijdens een rondrit per touringcar door het dorp, die werd onderbroken voor het slaan van de eerste paal van de nieuwe vestiging van Bakels aan de Postkoets op het Horsterparc.

Op het Horsterparc realiseert de  internationale speler op het gebied van de ontwikkeling, productie en verkoop van bakkerij ingrediënten een complex bestaande uit kantoren, ontwikkellaboratorium, een hypermoderne fabriek met bijbehorend logistiek centrum en een internationaal experience center voor opleidingen, praktijktrainingen en seminars. Bakels mikt erop om nog dit najaar de poorten van haar nieuwe vestiging te openen.

Voordat de rondrit begon maakte het personeel eerst kennis met een Zeewoldense attractie: Hans & Grietje. Daar maakten burgemeester Gerrit Jan Gorter, wethouder Economische Zaken Egge Jan de Jonge en het team van Zeewolde Zakelijk hun opwachting. Burgemeester Gerrit Jan Gorter sprak het personeel toe. Hij heette hen welkom in Zeewolde en wees op de vele mogelijkheden die Zeewolde te bieden heeft.

Internationaal Kenniscentrum

Tijdens de lunch raakten wethouder Egge Jan de Jonge en Bakels managing director  Ronald Menting in gesprek over de plannen die in Zeewolde worden gerealiseerd. En dat is niet mis. In twee fasen wordt er op een terrein van bijna 18.000 m2 een grote moderne fabriek gebouwd, ter vervanging van de huidige fabriek in Weesp. Het bijzondere aan deze fabriek is dat er verticaal wordt geproduceerd. Dat houdt in dat de grondstoffen over drie verdiepingen van boven naar beneden tot verschillende soorten bakmeel worden verwerkt. En dat gebeurt onder de allerhoogste hygiënische omstandigheden. Bakels in Zeewolde wordt voorts een internationaal kenniscentrum van de Bakels Groep. Zo zal Horsterparc fungeren als een kennis-’hub’ in het wereldwijde netwerk van distributeurs, agenten en  ambachtelijke en industriële afnemers.

Impuls

Wethouder Egge Jan de Jonge noemde de komst van Bakels naar Zeewolde een bijzondere aanwinst voor Zeewolde: ‘Ik ben trots dat we een innovatief en prestigieus bedrijf als Bakels mogen verwelkomen. Zo’n multinationale onderneming in Zeewolde heeft uitstraling en biedt zeker een impuls voor de bedrijvigheid en vestiging binnen onze gemeentegrenzen.’

Zakelijke gastvrijheid     

Horsterparc is het paradepaardje van Zeewolde. Het bedrijventerrein is bijzonder in trek bij ondernemingen, niet in de laatste plaats wegens de parkachtige uitstraling. Ook de bereikbaarheid speelt een rol in de locatiekeuze van bedrijven. Doorslaggevend is dikwijls de klik die de ondernemer heeft met Zeewolde. Ronald Menting beaamt dat: ‘Wij waardeerden de prettige manier waarop wij door Zeewolde Zakelijk werden ontvangen en werden geholpen. Ook onze board uit Zwitserland die persoonlijk een bezoek bracht aan Zeewolde was enthousiast over de zakelijke gastvrijheid en de mogelijkheden die Zeewolde biedt.’

Over Bakels

Bakels Senior, dat al meer dan honderd jaar bestaat, is een wereldwijd opererend concern met eigen productiefaciliteiten in meer dan twintig landen verdeeld over alle continenten. Bakels beschikt over een omvangrijk verkoopnetwerk, waarmee  het Bakels-assortiment in meer dan 120 landen verkoopt.  Daardoor spelen de producten van Bakels in de bakkerijbranche over de gehele wereld en bij zowel ambachtelijke als industriële producenten een belangrijke rol bij de dagelijkse productie van brood, banket en patisserie.