Winnaars Dragons’ Den bekend!

14 mrt Winnaars Dragons’ Den bekend!

Vier groepen leerlingen van de RSG Levant hebben voor een vijfkoppige jury hun bedrijfsideeën gepresenteerd. De presentatie bestond uit een korte pitch door de leerlingen en daarna het beantwoorden van lastige vragen. De winnaar? Freezing Frigde gaat naar huis met een cheque gesponsord door Zeewolde Zakelijk. 

Bekijk HIER de rapportage van Omroep Flevoland.DSC_0088

De afgelopen maanden zijn de 3HAVO leerlingen voor het vak Economie aan de slag gegaan met het ontwikkelen van een eigen onderneming. Lokale ondernemers zijn tijdens het project betrokken geweest en hebben de jongeren gecoacht. Op maandag 12 maart werden de beste vier plannen gepresenteerd in de Raadzaal van het gemeentehuis. De jury bestond uit Hans Polet (Zeewolde Zakelijk), wethouder Egge Jan de Jonge, wethouder Wim van der Es, ondernemer Wim van den Noort en directrice RSG Levant Anne-Marie Leeuwenburgh.

DSC_0044Alle vier de bedrijfsideeën hadden interessante componenten. Na wikken en wegen is uiteindelijk de winnaar Freezing Fridge gekozen. Een slimme koelkast die helpt bij afvallen en zorgt dat je minder snel boodschappen hoeft te doen. De leerlingen gaan naar huis met een cheque voor €250,- dat ze mogen doneren aan een goed doel in Zeewolde.

Twee andere groepen mochten de volgende dag langskomen bij directrice Leeuwenburgh om te kijken of hun ideeën binnen school gerealiseerd kunnen worden. Zeewolde Zakelijk wenst de leerlingen veel succes met het verder uitwerken van hun ideeën en verwacht dat ze allemaal een voldoende zullen krijgen!